Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mno... výraz "patně" sesprávně píše "patrně", ale třeba je to překlep. Chtěla bych znátjednoho nerenomovaného historika, který se v alespoň jednomjediném článku zabýval mírou vulgarity komunistických prezidentů.

Majestátní je (snad) prezidentský úřad.Majestátní osoba by byla monstrum, přesněji pitomec. A jen pitomec můžepožadovat, aby jednotlivec byl majestátní. Budiž: Byl by majestátnějšíKarel Schwarzenberg, klimbající se slinou stékající z koutku úst? Byl majestátníEdvard Beneš, při své figuře? Antonín Novotný platil za největšího štramákamezi hlavami států tehdejší Evropy. Je to ten správný majestát? A co takřečenýTonda Zápotonda. Chodil i jako prezident na pivo a tlačenku...no, fuj?Václav Havel - byl dostatečně majestátní na koloběžce v chodbách Pražskéhohradu?

Miloši Zemanovi lze vytýkat mnohé, ale zcela jistě nenepoučenost. Nevím, kde a jak mluvil o servilitě knížete Václava - ale jistě nena konferenci zabývající se zahraniční politikou za prvních Přemyslovců. Tak bychmu odpustila ono tradované a jistě zjednodušené klišé o dobrovolném podřízení seněmecké moci, zvláště dnes, kdy něco takového ani politicky a vůbec už neekonomicky naprosto, ale naprosto nepřipadá v úvahu a od dob Václavových je to jižpouhopouhou legendou, kterou Zeman možná právě jen jako legendu v nějakésouvislosti zmínil.

Vidí-li kdo v Zemanovi arogantního a prolhaného hulváta,prosím. Pokud dodá, že ho nebude respektovat, nerespektuje ty, kteří ho volili. Prohrál, a tak prostě dál už nehraje."Tfuj, tfuj...nehrám", stojí v Poláčkově "Bylo nás pět".Někomu holt ta klukovská mentalita zůstává déle. Na omluvu budiž řečeno, žehrát kuličky a volit prezidenta vykazuje jisté shodné znaky, například obojí jecelkem napínavé. Bylo by ovšem zapotřebí si upřesnit, cosi představujeme pod pojmy "arogantní" a "hulvát". Snad se nespletu, když budu tvrdit, že někoho adorovat jejiné než ho respektovat, ale i kdyby, nevadí - o tom, že jsem prezidentaZemana adorovala, jsem se stejně zapomněla i jen zmínit.

0 0
možnosti

Kdo chronicky lže, těžko může užívat nějaké úcty - proto komunističtí prezidenti v tomto bodě naprosto selhali. I ten Ludvík Svoboda, jako voják nesmírně statečný, v úloze prezidenta po roce 68 zklamal.

Ale zpět k Zemanovi. On je bohužel notoricky prolhaný; nevím, jak je tomu v historii, zda zde nejde jen o nevzdělanost, resp. víru v komunistické bláboly, v jejichž prostředí Zeman vyrůstal. Každopádně prezident/premiér by měl znát elemetární dějiny vlastní země.

Onu pitomost o knížeti Václavovi Miloš Zeman přednesl na půdě parlamentu (ještě ne jako prezident), když se projednávaly státní svátky. Ale těch stupidit má na svém kontě vícero. Stačí si vzpomenout na vysídlení Němců a jeho fatální neznalosti a primitivní vývody (sudetští Němci můžou být rádi za odsun, protože taky mohli být postříleni - to pronesl na návštěvě Rakouska), na Národní třídě 17. listopadu prý zasahovali dědci - milicionáři, kterým se dalo snadno utéct, teď naposledy nejapnost o tom, že Peroutka byl "fascinován" nacismem...To je jen letmý výběr Zemanovy ulhanosti/nepoučenosti. Samozřejmě pro toho, kdo se v dějinách nevyzná, toto nic neznamená, možná naopak - vidí v Zemanově ignorantství projev statečnosti/svébytnosti atd. Jenže kdo má minimální povědomí o historii, tomu takový prolhaný/nevzdělaný prezident nemůže vyhovovat:-)

0 0
možnosti

Paní Jarmilo Černá, asi 5x jsem se Vám pokusila za Vaši podporu poděkovat, nevím, kde je chyba, ale prostě se to tam neobjevuje. Tak to musím napsat takto natvrdo. Děkuji!

1 0
možnosti

D86a15m 30M19a

7. 3. 2016 23:50

Ano, zamést před vlastním prahem je důležité. Ale zametat by měli všichni, od autorky přes komentátory po presidenta. Bohužel, hlavně ten současný by měl zametat od rána do večera. Hulvátství není přece hodno úřadu presidenta.

2 0
možnosti

No, když současný uživatel "trůnu" svého dávného předchůdce (knížete Václava) naprosto lživě a nepoučeně nazývá symbolem ohnuté páteře a servility, pak se nedivte, že se dnešnímu pánovi (po sérii jeho doložených nestoudných prolhaností) dostává jistých nelichotivých přízvisek...

4 1
možnosti
Foto

Kdo s čím zachází, tím také schází, staré přísloví.

S tím úzce souvisí neslušnost, sprostota, hulvátství, sexismus, nenávist, vámi zmíněného soudně usvědčeného multilháře. To je parketa toho, kterého adorujete. Nemám problémy s autoritou během svého života – rodiče, profesoři, trenéři, starší. Ale nikdy nebudu respektovat arogantního, prolhaného hulváta.

6 2
možnosti

Příjemné překvapení, po několika nehezkých článcích, jeden byl dokonce psaný ženou. A několik žen nehezké články v diskuzi chválí. Dvakrát měř, jednou řež. U mluveného, živého slova se člověk může vzápětí omluvit, ale u psaného ne, bude to tady viset stále, pokud to redakce nesmaže.

Tento Váš článek zaslouží být na titulní straně Idnes. Hezký celý večer (nikoliv jen zbytek ;-)).

2 1
možnosti
Foto

Mno... ve větě: Ti, kteří tu tak vážně besedují o etiketě, morálce... jste měla patně na mysli etiku, čili besedují o etice, řekl bych. Ale to je třeba překlep.

Co překlep stoprocentně není je skutečnost, že tak vulgárního představitele státu jsme tady snad ještě neměli, ba ani komunističtí prezidenti se takto neprezentovali (jak vyplývá z článků různých renomovaných historiků). Takže ano, s čím kdo zachází, tím taky schází.Rv

Ten majestát má většina z nás spojený s někým úctyhodným, majestátním. Ale tento prezident?8-o

A když jste vzpomněla dětství, taky jste zažila ono: Já jsem s tím nezačala, to ona (on)?

5 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS