Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za pěkný článek! R^

Je to přesně tak, jak píšete...Když si povídám se svým dědou ( 91 let, je čupr..), vždycky mi říká, že nejvíce si ve vsi vážili pana faráře, kantora a pokud byl na vesnici lékař, uctívali ho jako Pána boha! Pan farář a kantor byli "stavěni nad rodiče"! Ti jim prý ještě chodili děkovat za to, že jejich děti pohlavkují a trestají za neposlušnost...

Byla to drsná výchova, ale nesla své ovoce...

Dneska je to prachsprostá bída, všechno se točí kolem peněz, každý pomýšlí sobecky jen sám na sebe, je to smutné :-(

2 0
možnosti

Já děkuji. A gratuluji k čupr dědovi:-)

0 0
možnosti

Někde je obrovská chyba (vím kde, ale nebudu to rozebírat). Všude čteme a slyšíme, jak mají málo lidí, proto nemohou poskytnout tak dobré služby, jaké by prý poskytnout chtěli, anebo ti, co pracují, musí stihnout práci za dva, jinak hrozí vyhazov. Před chvilkou jsem dočetla článek o tom, že je málo pokladních. Moje známá pracuje jako kuchařka a denně přichází, vlastně se připlouží domů, notně strhaná - prý je jich málo. Můj příbuzný v práci jako dělník dře jako kůň za dva, je jich málo. Jeho žena jako servírka sice dostane po pár dnech úmorné práce den volna, ale v ten musí být na telefonu, kdyby náhodou někdo vyplivl. Za pohotovost Vám nikdo nezaplatí, musíte být pružná a loajální s firmou. Moji dva známí budou u ušaře na řadě až za dva týdny, se zánětem! Nedejbože, aby Vás chytl zub o víkendu! Budete skuhrat až do pondělka, zubařů je málo a o víkendech pracovat nebudou. Schválně, zeptejte se svých známých, kteří někde pracují, jestli jich je v práci dost na to, aby se mohli v pohodě vystřídat na dovolených, aby se nebáli jít marodit, když jsou nemocní... Všichni řeknou, že je jich málo. Lidí je dost, ale pracujících je málo. Školství, které by mělo běžet podle potřeb společnosti, je bohužel samo pro sebe. Vím, že Váš článek je trochu o něčem jiném, ale dnes mě namíchlo to s tím ušařem. Hlavně že platí zdravotní pojištění. Zdravím!!

2 0
možnosti

Casy se meni. Za rakouska a prvni republiky byval Stammgastentisch v hospode vyhrazeny panu doktorovi, panu uciteli, panu farari a panu lekarnikovi.Pany ucitele nahradily soudruzky ucitelky, k soudruhu obvodakovi se muselo do nejblizsiho mestecka, do lekarny jakbysmet a a siritele tmy byli poslani do Jachymova. A kdyz uz se vecer v hospode nekdo setkaval, byl to soudruh predseda, soudruh tajemnik a mozna nejaky velitel mistnich dobrovolnych hasicu.

Tradice se jaksi zmenily.

3 0
možnosti

Paní autorko, můj příspěvek prosím berte s určitou rezervou, protože nemám tolik času, abych dohledával ověřené relevantní údaje, kterými bych doložil svůj názor.

Máme dostatek lékařů. To pouze odbory manipulují s veřejným míněním. Ano odchází do zahraničí. Mohlo by to být lepší. Ale můžete mi třeba říci, komu stát nebo obce přispívá na pořízení výrobních prostředků jako lékařům např. v pohraničí? Komu stát garantuje příjem za registrovaného "zákazníka" aniž by ho zákazník vůbec navštívil? Když se podíváte na některá teritoria, tolik nemocnic s lůžkovou péčí na takový malý prostor.... Ano někde prostě lékaři přebývají a jinde jich je nedostatek.

Máme dostatek učitelů. Otázka je samozřejmě jak kvalitních. O učitelích pouze slyším, když chtějí stávkovat kvůli svým malým platům. Ale ještě jsem neslyšel vyhrožovat kvůli malému počtu odučených hodin, kvůli tomu, že mimo stanovený rozpis hodin daný na začátku roku, se mohou dle legislativních předpisů pohybovat kdekoliv mimo školu, a že toho hojně využívají nad rámec své osmitýdenní dovolené při ředitelských volnech, jarních, zimních, pololetních, ... a dalších prázdninách.

Starosta - ano, to mohou dělat opravdu nadšenci, kteří se nenechají znechutit zákulisím své obce, neskutečnou administrativou státu apod.

Máme dostatek kléru - vzhledem k počtu věřících ....... možná chybí v nějaké malé farnosti, ale arcibiskupství, .... mají dostatek lidských zdrojů a mohou vypomáhat. Přeji hezký den a i tak děkuji za Váš příspěvek. A i když jsem nesouhlasil, tak karma.

2 0
možnosti

Děkuji za palec i příspěvek. Já s Vámi z většiny souhlasím. Ty deklarace jsou v mém článku uvedeny jako citace z médií. Alespoň to tak mělo vyznít.

0 0
možnosti

Faráře jsme si vyhnali za komunistů a lékaře, učitele a starosty si vyháníme permanentně stále. Tak nebudou!

1 1
možnosti

Jak pane Simku?

Lekar v nemocnici je jiste neco jineho, nez ten venkovsky lekar. V penezich to u toho venkovskeho asi nebude. Kdyz bych chtel porovnavat, podle statistik je prijem lekare v Bavorsku do 10 000 000 € rocne. Ovsem z toho musi zaplatit najem za praxi, jeji reziji a obvykle 3 az 4 MTA plus danoveho poradce.

0 0
možnosti

Tak to tedy rozhodně není špatně napsáno.R^

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS