Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Je samozřejmě mnoho lidí, kteří buď řízením osudu, nebo vlastní hloupostí přišli o domov. Ale většina z nich nepřišla o důstojnost. V našem městě je pobočka Armády spásy, kde tito lidé mohou přespat, vykoupat se, něco pojíst a dostanou také nějaké oblečení. Takových lidí mi je taky líto a když AS pořádá sbírku, vždycky přispěji. Pak je zde ale skupina těch (nezřídka i věkem mladých a fyzicky zdatných), kteří si tento způsob života vybrali dobrovolně a odmítají charitativní pomoc zejména proto, že je většinou podmíněna střízlivostí. Tato sebranka (jinak se to nazvat nedá) se pak sdružuje na lavičkách v parku, kde za vysomrované peníze popíjí krabicové víno a obtěžuje kolemjdoucí. Mají dost sil na to, aby to parku přinesli plné krabice a PET láhve, ale na to, aby potom prázdné obaly odnesli do kontejneru, už jim síly nezbývají. Podle toho to pak v parku vypadá. Tato skupina lidí ve mně žádnou velkorysost ani lítost skutečně nevzbuzuje. :-/

20 0
možnosti
FS

F76i98l36i36p 90S25o24k36o10l

24. 11. 2016 13:49

Tito ( mladí ) lidé se do té situace dostali vinou vás, přispěvatelů.

Myslíte si, že když dáte drobný peníz na nuzáky, tak jste se vykoupili z odpovědnosti za společnost.

Tak to není. Každý jedinec v této společnosti se musíme snažit, aby tady tito nuzáci ( nebo povaleči nebo depresačky nebo psychicky nemocné ženy se psy, ... ) nebyli.

Ne nutně tím, že půjdeme do politiky ( ne každý na to má ), ale třeba tím, že uděláme zábavné odpoledne pro děti, pozveme lidi na výstavu fotografa z naší ulice a uděláme si u toho besedu, sezveme lidi na trhání léčivek za městem a popovídáme si u toho apod.

V takovém prostředí by se tito nuzáci ( nebo mladí povaleči ) nemohli vyskytovat, prootže by se styděli, že nic nedělají, a snažili by se také přiložit ruku k dílu. Prostě by jim to nedalo, a v takové společnosti by se to ani nedalo ( zahálet ).

Jenže když dnes všechno hlupáci honí přes peníze, a ne přes hodnoty / smysl / účel, vypadá to v české společnosti ( v současnosti ) tak, jak vypadá - jak v americké - hnus, špína a morální rozklad, jen ne tak velká, jako tam.

2 7
možnosti
PK

Karma za otevřenost a upřímnost. Je to složité téma, ke kterému je snadné zaujmout jednoznačný postoj, ale obávám se, že takový bude vždycky z nějaké strany kulhat. Ještě jednodušší je tvářit se, že ten problém neexistuje. Vy jste ho otevřela, přiměla k zamyšlení, a za to děkuji.

4 0
možnosti
Foto

A75l95e98š 75P52r88a53g26e64r

24. 11. 2016 9:48

ano, složité téma, lámu si s tím hlavu celé ráno (marodím už měsíc), popravdě řečeno se až i stydím za své vnitřní úvahy, z nich vyvěrající výsledky, možné scénáře, bojím se svých myšlenek, i Vy jedna paní Heidlerová.

2 0
možnosti
FS

F68i84l61i72p 62S91o75k30o79l

24. 11. 2016 13:51

Komouši uměli alespoň počítat; sem slyšel ... :-/

0 0
možnosti
PP

P75e85t19r 85P22á31v85e10k

24. 11. 2016 8:31

17 let po revoluci a kolik je tu furt komoušů... :-)

0 0
možnosti
MJ

P.S. Když jsem jela v létě domů, viděla jsem mezi lesy uprostřed silnice ležet člověka. Pak zastavila další auta. Odtáhli jsme ho ke kraji a zavolali záchranku. Nejdřív přijela policie... na rozloučenou nám řekli, ať příště nezastavujeme (prej nějaká známá firma...). Vám to přijde normální? Mně teda ne...

10 0
možnosti
SH

Nepřijde mi to normální, vůbec mi to nepřijde normální.

1 0
možnosti
Foto

A77l72e59š 85P55r71a86g54e55r

24. 11. 2016 6:32

zajímavý článek jezdím s nohou (tedy s oběma, ale jedna bolí) na rehabilitace městským autobusem, včera na zastávce stála paní s kolem, čekala na náš autobus, který je povětšinou zcela prázdný nebo jede v něm jen deset lidí, více cestujících jsem za čtrnáct dní neviděl, autobus zastaví před ní, dva cestující nastoupí, paní se dá do nastupování a když má přední kolo a jednu nohu v autobuse, řidič ji zavře dveře, ty ji zmáčknou a paní křičí vyděšeně o pomoc, dveře se za tři vteřiny zase otevřou a řidič na paní vykřikne ze svého místa: "S kolem sem nelezte!"

Nevím, zda-li smí kolo do nízkopodlažního autobusu, který jezdí po městě a končí na vesnici, nejsem si jistý, zda-li by řidič autobusu nemohl jednou přivřít oko, ale přeci není přirozené ženě poškrábat kolo, sešrotovat její končetiny a hlavu ve dveřích, a až pak ji "vysvětlit", že kolo do autobusu nepatří, tedy nechci.

6 0
možnosti
FS

F63i26l44i96p 79S74o74k13o28l

24. 11. 2016 0:30

No vy jste rasistka.

Rasisti dostávají prostor ve veřejném prostoru ( i na IDnes ) ?

Kde je tlačítko k nahlášení celého závadného článku ?

0 12
možnosti
Foto

Lepší něž to mazat, je to si z toho vzít poučení. Aby se nikdy neopakovala událost, kdy se lůza dostala k moci.

Máme studenty a ti to nedopustí. :-)

1 0
možnosti
Foto

tak ho, to slitování, paní Sylvo, trochu začněte mít.... můj táta léta pracoval v ústavu pro nesvéprávné... jenže, to je dar, když se tam takový někdo dostane... má rodinu, známé, příbuzné...co jej tak moudře vyhodnotí. A pak je řada těch, co jsou na hranici inteligence, vyhazov z každé práce, ale jsou sami, a dobrý soused, kterému to bylo jaksi jasné a staral se i o složenky, umře a oni neschopní přijdou o byt, o všechno a jsou na ulici. Řadu věcí jim skoro nejde vysvětlit. Tenká hranice... a njehorší, co být může... Nejsou úplně do ústavu , ale nejsou pro stoprocentní život na svobodě. A dost často jsou to právě tito ti bezdomovečtí. tak , co s tím?...i tohle vnímat...nedivím se reakcím.. máte v diskuzi jednu paní, která se o lidi v tíži sedm let obětavě starala. a postarala by se vždycky... a nevím,co za tuto schizofrenii v nadpisu čekáte.

9 0
možnosti
SH

Tady přece nejde o slitování. Vždyť ten člověk dostal tu samou péči jako my ostatní.Tady jde o to, že může přitom ještě beztrestně okrást toho, kdo mu pomáhá. Souhlasím s Vámi, jde o tenký led. A není dobré házet všechny zloděje do jednoho pytle.A co čekám? Jak je vidět, tak s tou schizofrenií bojuje více lidí. Děkuju za příspěvek.

1 0
možnosti
Foto

A nahnat je do ohrad a postavit okolo ploty?

Dříve se těm vašim lazaretům říkalo koncentráky

Nechápu jak vám za tohle někdo může dát karmu.

Můj názor.... Rv8-o

10 7
možnosti

Souhlasím s Vámi..R^

2 1
možnosti
SH

Děkuju za pochopení. Hezký večer.

0 1
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2429x
Vzácná je ta šťastná doba, kdy je dovoleno myslet si, co chceš, a říkat, co si myslíš. Tacitus

Seznam rubrik