Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P54e11t52r 61S89k98á68c67e15l

23. 4. 2017 23:38

Rostislav Osička: ČAS

Zkusdohonit čas, posunout čas, zpomalit čas. Nic neuděláš, nicnezmůžeš, jen se ztrapňuješ,svým neustálým snažením apachtěním po blahobytu. Stejně se bojíš i když jsi silný,mocný a schopný neustálým dokazováním, kdo je tu pánem.Ne,nejsi to ty. Pánem je čas...

1 0
možnosti
PS

(7.4.2017, Den vzdělanosti a Světový den zdraví!)

Tak před půlhodinkou jsem se vrátil ze zahrady, tím jen chci sdělit, že i když je dnes "pod mrakem", Slunce i při svém západu osvětluje krajinu. I pro cyklisty, kterým tzv. "letní čas" (dále jen LČ) dělá dobře. Doporučuji nejen jim, aby jezdili též za svitu Měsíce. Ti svobodní se třeba potkají a na světě bude známost na celý život, ti ostatní si mohou zavzpomínat. Prostě romantika pro každého, pro všechny. LČ určitě ale není příjemný pro všechny, uvádím jeden ze zásadních lidských argumentů pro jeho zrušení a upravení na stav před rokem 1979 u nás.

Před 19.00 hod. jsem na ČT 2 narazil na Večerníčka, který mával dětem "Dobrou noc". A hle, Slunce ještě půl hodiny osvětluje prostor kolem nich a mají jít spát? Mají kdy jít spát? Kolem 20.00 hod. zvoní klekání (evokuje to krásnou dechovou píseň "Klekání když večer zvoní..") a tudíž se stmívá. A pro děti bude hůř, neboť až do konce června, tedy víc jak dva měsíce bude Slunce čím dál delší dobu svítit. Každý den zhruba o dvě minuty, v červnu to bude o dvě hodiny víc. Kdy mají jít děti spát? Kdo nevěří, viz níže uvedený graf východu a západu Slunce. Ten většinou přesvědčí nevěřící "Tomáše" a uvolní zablokovaný akupresurní bod pro přívod empatie k srdci člověka. Nebo v něm probudí zdravý rozum. Pro ty ostatní jen uvádím metodu MUDr. Hnízdila: Respekt, úsměv a lítost. Ano, respektuji každého člověka osobní názor, usmívám se, když on nedokáže poučit a lituji, že svůj mylný názor nezměnil. Žije v bludu. O to horší je, když se jedná o vzdělané lidi, navíc třeba vychovávají další generace. Třeba přednáší na fakultách, tam nadělají škody nejvíc. Pokud se jich bystří studenti neoptají na soulad slov a činů. Měli by.Zvláště v den připomínající vzdělanost a zdraví, které spolu s věděním ruku v ruce jde.

Zdroj: http://www.astrolot.cz/mimo/letnicas.html

a v něm je graf pohybu Slunce:

http://www.archivalie.webzdarma.cz/Graf_delky_dne.jpg

1 0
možnosti
RJ

"Hodiny bijí na věži, nám na tom houno záleží" aneb "Pudel smrdí vždycky, Jaroslav Vrchlický"

Autentické výroky Jaroslava Vrchlického, kandidáta na Nobelovu cenu za literaturu, zde poněkud záměrně "změkčelé" z důvodu regulérnosti tohoto fóra... :-)

Mně osobně letní čas nevadí... člověk holt nesmí být moc cimprlich :-)

1 0
možnosti
PS

Máte pravdu, zdravý člověk ano. Ale co děti, mládež, přestárlí a citliví jedinci? Těch Vám není líto? Více viz ve shora uvedeném příspěvku.

Jiného našeho velikána, a slušnějšího, měl pan Pecka, pekař z Chrudimi, velmi rád. Jako odpůrce "letního času" jej i s oblibou citoval:

"Nenínad originalitu, každý po ní touží. Všichni chodí mostem, tožjá půjdu louží..." >K.H.Borovský

Však taky 27.10.2001 v Havlíčkově Borové uspořádal "Tábor lidu" k příležitosti oslav 180. výročí narození tohoto skvělého novináře, vlastence. Jak moc je mu většina dnešních novinářů a redaktorů vzdáleno, na hony vzdáleno!

1 0
možnosti
LJ

Posouvání času je sice pitomost, ale musela by se na tom shodnout celá EU, aby tohle skončilo. Momentálně jsou jiné priority na stole. Vzpomínám, že Ilse Aigner (Spolková ministryně zemědělství) se o to také snažila, neboť kravičkám to dělá při dojení problémy, ale takový je život. ;-(

1 1
možnosti
PS

Byli jsme před EU, budeme i po ní...R^

1 0
možnosti
PS

P58e21t13r 37S69k89á35c87e17l

26. 3. 2017 22:36

Díky paní za tento článek a umožnění diskuze.Diskuze, jejímž cílem je informovat se a podle toho jednat. Diskuzi k článku "Uvědomují si všichni kritici letního času to, že všichni lidé nejsou sovy?

droj:http://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=595186"; totiž nepřipustil pan Čermák, zde by měl nalézt informace o tom, jak se velmi mýlí.

Neboť stále platí:

"Rozhodljsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž jeopustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody,kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než sepřiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

1 0
možnosti
Foto

Zvláštní. Se změnou času si všichni stěžují jak musí dříve vstávat. A já se zase probudil dneska asi tak o hodinu později, kdy už mi slunce svítilo do oken. :-)

0 0
možnosti
SH

Děkuju. Ono se i to sluníčko do toho dneska opřelo časně!

0 0
možnosti
Foto

Sylvo, mám v tom vždycky zmatek stejně, jako ty. Ještě, že už nejsem v pracovním procesu, určitě bych přišla pozdě.;-D

1 0
možnosti
SH

a nebo brzo:-). Ale je hezky venku.

0 0
možnosti
Foto

R^Někdy před pár lety se proslýchalo, že by se posouvání času mělo zrušit (nevím, zda šlo jen o fámu nebo ne), ale stále posouváme a posouváme... Připadá mi to zbytečné a děsně mě to štve:-)

3 1
možnosti
Foto

Teď jsem se lekla, že jsem něco prošvihla, ale naštěstí jsem se podívala do novin - čas se mění až dnes v noci o hodinu dopředu. Nebýt médií, tak já bláhová žiju v naprostém bezčasí. 8-o Přeju hezký o hodinu spánku kratší víkend. :-):-):-)

1 0
možnosti
SH

Tak si ještě v klidu užívejte času zimního.To je taky blbost, že?:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2429x
Vzácná je ta šťastná doba, kdy je dovoleno myslet si, co chceš, a říkat, co si myslíš. Tacitus

Seznam rubrik