Diskuse

Nejsem velkorysá a je mi za to třikrát a ještě jednou hanba

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pani Heidlerova, nenechte se vyvest z miry. Proste to tak mate a Vas pristup je Vas. A priznavate ho. Kdo s tim ma problem, je jeho, neni Vas :-)

1 0
možnosti

Jo takovy nepohodlny rovnou do koncentraku ze jo.

Tak jsme to dotahli ze za chvilku budem obdivovat protektorat Böhmen und Mähren.

1 0
možnosti

Jak tady rika;

"There but for the grace of god go i"

0 0
možnosti

Ani mě nejsou tito lidé příjemní, ale co byste si představovala ? Vyhodit ho z pekařství a nechat ležet na chodníku? Vyvézt ho za město do pole?

2 0
možnosti

Píšu snad něco o tom, že tam má zůstat ležet? Či něco o poli? Popsala jsem povrch věci. Tak, jak to bylo. Je to jeden z mnoha případů, mnoha různých případů. Ukradne zboží, zbytek housek znehodnotí. To za něj zaplatí prodavačka. Opije se, nakazí se. Ubytuje se v tramvaji, slušní lidé vyklidí vůz. Péči mu platí stát, respektive my. Dáme mu najíst, dáme mu na alkohol. Proč by mu to nemělo vyhovovat? My ale platíme státu, aby se staral o nás. Možná by se mohl starat tak, aby nás tito občané neohrožovali - nákazou, krádežemi. A jak? Přece si nemyslíte, že Vám to v této diskuzi vymyslím? Notabene každý z nás si může vztí toho člověka domů. Koukám, že v diskuzi je řada těch, kteří by to udělali. Ale také koukám, kolik lidí tento článek podpořilo.

4 0
možnosti

Problem cislo jedna podle me je - "Umaštěný, nečistý, nemytý, zarostlý" predpokladam bezdomovec a ocividne nemocny (zavislost na alkoholu se pokud vim take poklada za nemoc)... zbytek jsou pouze veci, ktere se od toho odviji. Stat by na prvnim miste nemel dopustit, aby nekdo takovy v nasi spolecnosti vubec existoval, tim padem by pak zakaznici, spoluobcane, pracovnici nemocnic apod. nemuseli resit tyto situace. Kdyz chci bydlet ve vlastnim, tak jej musim mit zkolaudovane, podnikatel musi dodrzovat hygienicka pravidal... a bezdomovec nic nemusi, ani jeho zivot nemusi splnovat zadne normy. Stat je podle me asocialni-kazlse na sve obcany a liny- nevyzaduje pravidla po vsech. Myslim, ze tohle by mely resit odvody na socialni, aby stat takove lidi nenechaval na ulici, vzdyt ma od toho ustavy socialni pece, ruzne asistenty, pro kriminalniky strechu nad hlavou, stravu apod. Plivat na tyto postizene mi teda prijde hodne omezene.

1 1
možnosti

Praha měla spoustu ubytoven. Bohužel je developeři "přetavili" na kanceláře a luxusní byty. Zase se projevila lidská povaha mamonu. Za to, že je dnes málo sociálního bydlení je tedy odpovědný jednoznačně stát a jeho sociální politika.

3 1
možnosti

P23e91t42r 36B36r97o92ž

25. 11. 2016 11:55

A k tomu je třeba dodat: tento opilec skončí na JIPce, protože je v ohrožení života (zvratky, udušení). Tam blokuje lůžko cca den, než vystřízliví. Čili má stejnou péči, jako člověk po těžkém infarktu, po autonehodě... Chce se mi (také) zvracet.... a to nejsem našrot opilý bezdomovec.

6 1
možnosti
Foto

Jo, no JIPce možná skončíte i vy a budete mít stejnou péči budete -li v ohrožení života. Myslíte, že než se začnou věnovat vám, měli by vás nejdřív prolustrovat jak moc jste prospěšný pro společnost?

5 1
možnosti
Foto

Ne, že bych s vámi úplně nesouhlasil, v pocitech se asi shodnem, ale ...

buď chceme solidární systém nebo ne. Pokud ano, pak nelze rozlišovat kolik kdo do systému přispěl, pokud ne pak bychom to měli dát jasně najevo a počítat s tím, že jednou se nedostane péče třeba i pro nás.

4 0
možnosti

Přesto je sprosté, že ze systému berou i ti, co do něj za celý život nevložili ani korunu a ti si dovedou přivolat záchranku i na odřenou ruku.

2 0
možnosti

bravo. kéž by tohle dokázali říct ti, kteří by to měli řešit. místo populistických keců a vyhýbání se zodpovědnosti

1 0
možnosti
Foto

Když takového člověka uloží do nemocniční postele je již vydrhnutý a zbaven parazitů, tedy tam bude ležet k nerozeznání od jiných pacientů.

Pro zdravotní sestřičky, které se o toto vše musí postarat, již není důležité do které skupiny ho zařadí, ale to co předchází, ta změna v civilizovaného člověka.

Můj obdiv patří jim všem,R^ za mizerný peníz, nejméně se středoškolským vzděláním, vykonávají práci, kterou by z důvodu infekce, odmítla každá uklízečka.

16 1
možnosti
Foto

Hmmm...mám více odsoudit smrdícího ožralu kradoucího dvě koblihy anebo navoněného politika obcházejícího zákony kvůli čerpání evropských dotací do vlastní kapsy?

Ten ožrala více smrdí, pravda...zvratky páchnou...a je navíc viditelný. Takový vlastně obtížný parazit.

Nebo to platí na toho politika?

23 0
možnosti

To, že existují velcí navonění zloději, ještě nezavdává příčinu k tomu být tolerantní k páchnoucím, ožralým povalečům. :-)

9 0
možnosti