Diskuse

Bez vody nelze žít. A já byla takový skrblík. A takový škodič!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sylvo, den kdy k akutnímu nedostatku opravdu dojde, si ani nechci představit. To že lidi nebudou mít umytý auta, napuštěný zahradní bazény a zalitý pelargónie, mne celkem netrápí, ale jestli ten katastrofický scénář nastane (na některých místech světa se už téměř děje), mám strach, co to udělá s lidma. To by nevymyslel ani scénárista hollywoodských akčních hororů.

No nic, zatím "můžeme" v klidu plýtvat ostošest, protože proč myslet na to, co bude někdy kdovíkdy (možná dříve, než si myslíme 8-o)

R^:-):-)

1 0
možnosti

Pavlo, z nedostatku vody mám celoživotní fobii, i bez Hollywoodu:-) Děkuji a přeji dobrý den s dobrou vodou!

1 0
možnosti

Ona se na kropení ulic nepoužívá voda užitková? To není voda pitná, ale jen přečištěná od hrubých nečistot.

0 0
možnosti

Dobrých zpráv není nikdy dost. Ale ani zdroje užitkové vody nejsou bezedné.

0 0
možnosti

Teď bez ironie. Cca před týdnem byl na Radiožurnálu týden vody. A mimo jiné jsem slyšel, jak naprosto vážně říkali, že na vyprodukování 100 gramového plátku hovězího masa se spotřebuje XYZ litrů vody. Demagogie na n-tou...

Další vzpomínka. Cituji z článku zde: http://zpravy.idnes.cz/sucha-spotreba-vody-jar-kapske-mesto-dvu-/zahranicni.aspx?c=A170601_153926_zahranicni_aba

Téměř čtyři miliony obyvatel Kapského Města si nyní musí zvykat na omezení vyplývající z nedostatku pitné vody. Správa města vyhlásila „úsporná opatření čtvrtého stupně“, což v praxi znamená, že by se měl každý obyvatel vejít do limitu sta litrů vody denně.

(Pro srovnání: průměrná spotřeba vody v Praze je 108 litrů na obyvatele za den, v některých krajích je však spotřeba i pod 80 litry.)

1 0
možnosti

V jedné větě poukazujete na demagogii (btw: stálo by za obhajobu, proč demagogie) a zároveň v debatě o středoevropských potížích s vodou argumentujete Kapským Městem. To je pokračování té demonstrace demagogie?

:-)

1 0
možnosti

Ironie je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho.

1 0
možnosti

Tohle jsou fakt hloupé kecy. Kamarádi minulý rok prodávali dům, protože obec nebyla schopná zajistit v suchu dodávky vody. Podívejte se na mapy sucha, podívejte se na statistiky, tohle problém bude - a ano, ke zdražení vody logicky dojde.

1 0
možnosti

Asi jsem to nepochopil. Obce se slabými zdroji pitné vody mají už několik let objektivní potíže. A asi jim není velkou útěchou, že velká města s "nekonečnými" zdroji si mohou dovolit kropit ulice pitnou vodou. Tenhle text asi má být humor nebo něco příbuzného, ale dělat si srandu z problému, který je jen náhodou netýká vás... no asi to neumím ocenit.

2 0
možnosti

Vždyť já si vůbec žádnou legraci nedělám, a ani trochu jsem se u toho článku nesmála. Dokonce myslím, že je to velmi smutný text. Alarmující.

0 0
možnosti

no, já bych si raději poplakala. Přece jenom zavlažíte aspoň obličej:-)

0 0
možnosti

R^R^R^

Sylvi - vyvolej u lidí pocit nedostatku, vzácnosti a máš všechny důvody zdražit tak až bude z lidí cákat strach a dají cokoli za úplně běžnou věc...

1 0
možnosti

Díky, Jano. Máš samozřejmě pravdu. Avšak já Ti najednou nevím, - je voda pořád ještě úplně běžná věc?

1 0
možnosti

Možná vám to dosud nikdo neřekl, ale v autoumývárně se použitá voda točí pořád dokola. Jen se doplňuje, co se odpaří a co odvezou auta na karoserii.

1 0
možnosti

Aha. Tak proč ta panika? Až dojde lidstvu voda, v mycích linkách jí bude dost. Tam se přece točí pořád dokola. Donekonečna?

0 3
možnosti