Děkujeme za pochopení.
J25i11t94a 69S70p34l15í47t13k48o92v15á
:-)) taky karma a směju se. Mám zážitek kterak jsem se zbavila opruzáckých neustálých samo se zvoucích hostů - uvařila jsem cuketovo ovesné karbanátky s rajčatvou omáčkou - od té doby už nechodili - jinak byli u nás pečený, vařený a já vyvařovala jak divá
M67a19r43i52e 98Š51í31p30k62o70v80á
Jseš výborný stratég!:-))))
Ještě o trochu horší je patizón. Vždycky mi z obalovaného nejvíc chutnal ten trojobal, takže jsem to ukončila tím, že řízek je řízek!:-))
M95a16r49i45e 64Š58í63p40k90o84v48á
Tak já jsem dostávala od sousedů obr cukety, a ty mi vůbec nechutnaly. Dávala jsem je dál. Ale malé cukety jsem si teď oblibila místo přílohy k masu (nejím přílohy). A dělám ji podle toho co mám doma úplně se vším. Hodím na kolečka nakrájenou cuketu na máslo na pánev, k tomu žampióny. Sůl, pepř - a je to. A pak může být jiná varianta: k tomu lilek, papriky, rajčata.....prostě podle chuti.
A může se to jíst i studené, jako salát.
J74i85t77a 59S65p32l54í62t10k80o71v73á
jojo malé cukety dobrota, ale jinak nebrat... tedy mě nějak nikdy nikdo cuketu nedal:) ale kdys dávno mi je ukradli ze zahrádky:)
E27r20i25k62a 32H66o80l78u86b54o30v98a
Tak já se přidávám s naprosto odlišným názorem, já můžu cukety a lilky ve velkém a to se je ani nesnažím propašovat do jídla tak, aby o něm ostatní nevěděli což se dá velice dobře v bramboráku - cukeťáku (když se jenom přidá k bramborům, já dělám jen cuketový), v cuketové buchtě (kde se smíchá s moukou), tak to já ne. Já si ho užívám a vůbec ho nemaskuju grilovaná cuketa je výborná věc, ale musí se umět ochutit, doporučuji po grilování potřít směsí olej-sójovka-drcený česnek, anebo plátky cukety pomazat olejem s rozmačkaným česnekem a posypané nivou, zapéct a je to delikatesa :-) A víte, že dokonce i syrová cuketa má svůj recept? Pravda, je dobré mít na to takové udělátko, které vám nastrouhá z cukety dlouhé špagety a pak je zamíchat se zeleninou, se sýrem.... a vůbec moje nejoblíbenější je cuketová zeleninová směs, do které můžete přidat jakékoli koření a další zeleninu, maso může být a nemusí, ráda to ladím do asijské chutě, k tomu rýžové nudle.... jak mám zrovna chuť, no mňamka. Můj názor tedy je, že cuketa je skvělá věc, jen se musí vědět, jak na ni. A Sylvo, škoda, že nebydlím blíž, byla bych vděčná odběratelka, cuketu kupuji pořád a pořád a pořád, včetně zimy tak doufám, že jsem tě trochu nalomila a když ne, tak pošli
S63y31l87v49a 87H48e17i12d30l29e43r56o74v49á
Eriko, paráda! Konečně vím, co vzít na příští setkání spolužaček! Minule se holky ofrňovaly i nad salátovými okurkami, koho by napadlo, že někdo ocení cuketu. Máš je u mne, ony snad mají i tu vlastnost, že se dobře skladují a hodně vydrží.
P10e69t98r 34M42a32c35h49á94ň
V létě užitek, v zimě požitek (bohužel kupovaný).
Š40á73r20k16a 60M30a64t77y94á44š44o15v73á
nechápu,proč si občas pěstitelé neudělají plněné květy ricottou nebo nenaloží malinké cuketky jako okurky nebo si j eneogrilují a nepotřeou česnekovou marinádou a nesní..pořád jen velké přerostlé měchury plný semen a není to ani k jídlu.....
S60y72l68v52a 97H75e67i87d82l80e81r14o86v84á
Děkuji za nápad, přátelé nevěřili, že by z té diskuze mohl nějaký kulinářský zázrak vzejít
V74ě31r98a 62F10o92l18t42ý91n24o67v23á
Nechutnají mně ráno ty tykve, ani ty tykvekvečeři, když se sešeří.
(Hloupé, ale moje.)
T91o95m53á50š 63V69o36d18v36á64ř88k34a
Máte pravdu, je to depka. Do doby, než moje žena, mimochodem skvělá kuchařka, začala to prokleté masivní zelené peklo měnit v poživatelný produkt. Třeba proužky cukety spolu s kuskusem a mrkví. Nebo cuketka a v ní pořádná kotleta. Atd.
Nesmí toho být moc, pak to opravdu začíná lézt na nervy.
J58a81r16a 56R92a37n12k
Zdejsi stat a meststi radove povolili vsem mestskym zahradkarum (ti na periferii to delaji uz leta a funguje to) prodavat produkty sve zahrady - i kvetiny, vejce a pod. na stolcich pred domem, bud na travniku mezi chodnikem a silnici, nebo primo na chodnicich a uz se to rozjizdi, uschl mi kopr, tak zrovna vcera na vedlejsi ulici svazek za padesat centu
Z73b44y43š13e73k 44H80l15i79n52k40a
Podle jakéhosi kmene jsou dva druhy tykví: jeden se hodí na výrobu nádobí, druhý je zcela k ničemu. No, cuketa se na výrobu nádobí rozhodně nehodí.
J76a38r39a 61R74a91n38k
Cuketa se da jako nastava do vseho a nezapominejte na "posvatne" ratatouille, tam se da strcit jakekoliv maso nebo uzenina i ryba navrch, zasypat syrem a zapect. Ve zdejsich pubech je delaji nakrajene na uzsi tycky, obalene jako rizky a s dipem, je to prima k pivu.
- Počet článků 51
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2429x